Under tiden

9789172995673 - Inbunden -
Begagnad

Under tiden
Under tiden - Thumb 1Under tiden - Thumb 2Under tiden - Thumb 3Under tiden - Thumb 4Under tiden - Thumb 5Under tiden - Thumb 6Under tiden - Thumb 7Under tiden - Thumb 8
 • Bokinformation
 • Titel Under tiden 
 • Författare Stefan Casta 
 • Serie Legenden om den gröna cirkeln 
 • Del 2 av 2 
 • Förlag Opal 
 • ISBN-13 9789172995673 
 • Format Inbunden 
 • Språk Svenska 
 • Utgivning 2012-09-07 
 • Upplaga
 • Sidor 366 
 • Storlek 215 x 143 x 30 mm 
 • Vikt 622 g 
I lager
1 st.


Den föräldralöse pojken Li Li lever i en farlig tid. Det är missväxt, folk svälter. Pesten härjar. Vädret är kallt, trots att det är sommar. När han en dag hittar en flaskpost i vallgraven vid slottet förändras hans värld. Han undrar om brevet kommer från en annan tid.

Fyra ungdomar som överlevt en naturkatastrof söker efter en säker plats att slå sig ned på. De hittar en liten bortglömd ö. Men snart märker de att det händer underliga saker. På botten utanför ön vilar ett flera hundra år gammalt skepp, som ser alldeles nytt ut. Det är som om tiden har stannat. Eller - i kan man hamna under tiden?

När jag började skriva blev jag förvånad. Vad tusan är det som händer, tänkte jag. Det var inte alls som jag trodde. Jag skrev boken nästan i ett sträck, förjag kunde inte släppa den. - Stefan Casta


Under tiden — Legenden om den gröna cirkeln är den fristående fortsättningen på Den gröna cirkeln som hösten 2011 tilldelades Barnens Romanpris.- Sveriges Radio P1 - Juryn bestod av fem elever i årskurs sex vid Änggårdsskolan i Linköping. Alla gav boken högsta betyg, den fick totalt 30 poäng av 30 möjliga. Och vid prisutdelningen riktade juryn en fråga till Stefan: När kommer fortsättningen ?!

RECENSIONSKLIPP OM DEN GRÖNA CIRKELN:
"Underhållande och ruskigt spännande från första raden." - Marianne Ekenbjörn, Norrbottens-Kuriren

"En gastkramande och mycket suggestiv ungdomsroman." - Peter Grönborg, Borås tidning

"Mardrömsvarning! Det var länge sen jag tänkte innan jag somnade att nej, jag måste nog läsa något annat, annars kommer jag vakna någon gång mitt i natten alldeles kallsvettig och intrasslad i lakanen. Men det är den känslan Stefan Castas Den gröna cirkeln skapar. [. .] Förutom att det här är en grymt spännande bok, så har den något viktigt att säga." —i Anna Nygren, dagensbok.com

OMSLAG: NIKLAS LINDBLAD, MYSTICAL GARDEN DESIGN
OMSLAGSFOTO: SHUTTERSTOCK


Den föräldralöse pojken Li Li sitter som vanligt och metar i vallgraven vid slottet när han upptäcker en flaska i vattnet. När han får upp den ser han att det ligger ett ark inuti. På kvällen krossar han flaskan i mormors uthus och betraktar länge de tre märkliga teckningarna på arket.
Li Lis mormor samlar örter och tillverkar salvor som hon säljer på marknaden. Li Li vågar inte visa henne arket. Hans enda vän i staden, Aron, styrmannen, har seglat iväg med kungens skepp, Stolta Svan. Skeppet har ett hemligt uppdrag. Bara kaptenen, Anders Olof Bark, och Aron vet vad resans mål är. Men Li Li får höra att de seglat mot en ny kontinent som man tror ligger under horisonten.
På en annan plats, kanske i en helt annan tid, sänker sig natten över en primitiv lägerplats. Fruktansvärda skrik hörs från en av hyddorna. Där inne sitter några barn. Det är tonåringarna David, Gabriel, Dinah. Och de mindre barnen Tiss och Plister samt hunden Devil. På en sliten skinnfäll mellan dem ligger Judith. Hon vrider sig i plågor. Några timmar senare föder hon ett barn. När de förstår att barnet kommer att överleva bränner de lägret och seglar iväg med sin primitiva husbåt.

Stefan Castas två berättelser löper parallellt för att till slut mötas. Den ena utspelas i historisk tid, den andra i framtiden. Det är en riktig bladvändare, omöjlig att sluta läsa. På gränsen mellan mardröm och verklighet, mellan medeltiden och framtiden. Under tiden, kort sagt.

Stefan Casta belönades med Sveriges Radios Barnens romanpris 2011 för Den gröna cirkeln. Han är "en av landets idag bästa ungdomsboksförfattare" enligt Michael Economou, recensent på Bibliotekstjänst.